Hester og høns på Radøy ridesenter

På Kystsogevekene sin siste dag i år var det Åpen gård på Radøy ridesenter på Søndre Solend ikkje langt frå Manger. 

På Radøy ridesenter er det både hestar, hunder, høner og kaniner. Gjennom året har dei rideskole tre kvelder i veka, og tilbyr også enkelttimer, tilrettelagt riding, turar, helgekurs og rideleir med og uten overnatting – og dei har Åpen gård i blant. Rideskulen har hatt open gard fleire år i Kystsogevekene, det var kjekt å endeleg få tatt turen, og sjå og oppleve garden sjølv.

Dagleg leiar hadde som ho så ofte har, med seg delar av familien på arrangementa. Dette er særleg kjekt og nyttig dersom ein skal på eit familiearrangement, og det er aktivitetar og opplevingar for barn, då kan ein ta del i arrangementet slik andre er med, og kan få utbytte og nytte av det slik som publikum har. Niåringen er etterkvart ein rutinert deltakar på Kystsogearrangement, og likte tanken på å vere med å sjå og kan hende få ride på hest. Det var litt skummelt i starten, for hesten er stor, men etter ein stund til å tenke og mote seg opp var han klar – og det vart stas!

Det hadde vore litt ujamnt med folk på besøk på garden denne dagen, det brukte også å variere frå år til år. Då vi var det mot slutten av opningstida var det berre nokre få andre som også ville ride, men Radøy ridesenter sine egne bilder fra åpen dag i september viser at det også var ein god del folk der gjennom dagen.

Etter ein liten ridetur på bana fekk vi ein hyggeleg prat med vertskapet og smakte både på vaflar med syltetøy og heimelaga saft. Vi måtte sjølvsagt også helse på hunden på garden, og ta ein kikk på dei flotte og fargerike hønene.

Tusen takk for oss!

Legg igjen en kommentar